Events

Popup-aktiviter

Æblets dag

Hvert år byder Fejø velkommen til en skøn fejring af hele Danmarks yndlingsfrugt, æblet. Æblets Dag fejres hvert år lørdag i uge 41, en tradition der går tilbage til 2002. På den hyggelige og høstpyntede Dybvig Havn byder boderne på en mangfoldighed af lokalproduceret frugt og frugtprodukter. Der er æbledoktor og mostpresning, bagekonkurrence, mad og drikke, kunsthåndværk m.m. Og så afslører årets taler naturligvis en ny smuk æblemosaik hvert eneste år.

Æblemosaikken på ca. 12 m2 bliver stående på havnen i mange uger, hvor farverne skifter gradvis. Når den ikke længere giver næring til sjælen bliver den fuglenes føde.

Æblets Dag i 2024 foregår lørdag den 12. oktober kl. 10-16

Fejø Festival

En musikoplevelse der nu har slået sig fast som en af årets mest populære kulturelle begivenheder. Kammermusik-koncerterne holdes rundt omkring på Fejø, i kirken, på skolen, i pakhuset på havnen, i lader og udendørs. Øen summer af liv.  De mange kunstnere fra hele verden der er indkvarteret rundt omkring på øen, og de mange gæster udefra, betyder at man må være tidligt ude for at reservere en overnatning. 

Møllens dag

Hvert år den tredje søndag i juni markeres Dansk Mølledag på Fejø Mølle. Butik og café holder åbent, der er som regel et musikarrangement på plænen, og naturligvis serverer vi møllelagkage og kaffe.

Kapsejlads

Hvert år i august arrangerer Fejø Drivkvaselaug den traditionsrige kapsejlads mod de tyske drivkvaser. Her bobler Dybvig Havn af liv. Selv hvis du ikke er den store kapsejler, så kan alle nyde de smukke gamle træskibe og genopfriske deres tyske lidt. Øens to stoltheder Mæfikken og Christiane og andre lokale træbåde deltager i kapsejladsen.

Pæreskuderne i Nyhavn

Lørdag d. 7. september 2024  kl.10.00 ankommer pæreskuderne til Nyhavn.
Der sælges Frisk Fejø Frugt på kajen hver dag kl.10-17 til og med søndag d. 15. september.  Kom og få en smagsprøve og køb god frugt med hjem.

Få en snak med Ø-boerne. Se og hør hvad Fejø kan byde på: Huse til salg, børnehus, skole, jobs, foreningsliv og seværdigheder.

Pæreskudebesøget arrangeres og gennemføres af en masse frivillige hænder, og overskuddet fra salget går til almennyttige formål på Fejø.

Fejø Film Festival

25-27. juli 2024 på Herredsvej 164

Nye danske film under åben himmel i en smuk baghave midt på Herredsvej

Det startede som et ønske om at give Fejøboerne en hel unik oplevelse ved sammen at se film under åben himmel, til et tilløbsstykke for alle over 3 dage – og en hel filmfestival.

Under restaureringen af husets førstesal i 2021 fandt håndværkerne en hel stak gamle aviser fra fyrrerne, som alle havde side op og side ned med biografannoncer. Hver ø, hver lille flække havde sin egen biograf den gang – og nu er der blevet meget langt mellem. Så lige dér blev den første tanke tænkt – og her, i biografens 3. sæson, er visningsdagene steget til 3, hver aften med nye danske film på kæmpestort professionelt lærred, som alle er velkomne til helt gratis.

Filmene starter kl. 21.30, men før det kan man møde spændende filmfolk og spise lækre retter fra madboderne og slukke tørsten i vinbaren. Kommer man udenøs fra, sejler den sidste færge tids nok til, at man kan nå over på fastlandet. Det er en af sommerens store oplevelser på Fejø og en magisk oplevelse at sidde under stjernerne og se film sammen – og så helt og aldeles gratis!

Popup-aktiviteter

Gennem sommeren arrangeres der både enkeltstående og løbende aktiviter. Følg med her og tilmeld dig nyhedsbrevet hvis du vil være ajour.

Onsdag den 5. juni kl. 14

Grundlovsarrangement i Præstegårdshaven, Storemosevej 109

Alle er velkomne

Fejø Sommer Vinbar

Vin og drinks under åben himmel kl. 16-19 hver dag i skolernes sommerferie

FEJØ SOMMER VINBAR har åbent fra 16-19 i skolernes sommerferie og serverer lækre drinks, kvalitetssodavand og vin under åben himmel i forhaven til Herredsvej 164. Kig forbi, læg nakken tilbage og nyd udsigten over Danmarks største blommeplantage.
.
Adresse: Herredsvej 164, 4944 Fejø
Åbningstider: 16-19
Telefon: +45 28947698
Facebook og Instagram fejoesommervinbar

6-7. juli afholdes Fejø Open billardturnering på Fejø Pub, Herredsvej 179.
Det bliver en fest af format, krydret med kegler og kugler og levende musik. Vi forventer deltagelse af flere af landets bedste billardspillere. Alle er meget velkomne til at komme og støtte op om de lokale spillere.
Der vil være levende musik lørdag aften og mulighed for at købe mad og drikke.

 Få nyhedsbrev

Translate »